Uitgekeken op de walnoot? Probeer dan eens de pecannoot!

Het Voedingscentrum is duidelijk over walnoten en pecannoten. Ze behoren beiden tot de groep noten die je dagelijks zou moeten eten. Ongezouten overigens. Uitgekeken op de walnoot? Probeer dan eens de pecannoot! Het zal niet teleurstellen!

De bomen waarvan de vruchten afkomstig zijn die we kennen als pecannoten worden ook voor ander doeleinden gebruikt dan het kweken van de noten. Omdat het hout van de boom erg hard is, wordt dit gebruikt tijdens het fabricageproces van parket. Dit leuke weetje helpt je alleen niet verder als het gaat waarom je nu eens kennis zou moeten maken met deze notensoort.

Over de boom en de vruchten die deze voortbrengt is veel meer bekend. Zo groeit de boom in een subtropisch of warm klimaat het beste. Van de pecannoten wordt overigens ook olie gemaakt.

Waarom?

Waarom zou je nu kiezen voor de pecannoot in plaats van de walnoot? Dat heeft vooral te maken met de structuur. Pecannoten zijn iets zachter. Voor de gezondheidsfeitjes hoef je het overigens niet te doen, want beide noten worden door het Voedingscentrum gezien als goede noten. Wel zijn walnoten iets rijker aan magnesium, calcium en vitamine B6. Daar staat weer tegenover dat pecannoten meer vitamine B1 en zink bevatten.

Een ander belangrijk verschil heeft te maken met de buitenkant van de noten. De walnoten hebben een harder omhulsel. De pecannoten niet.

Mocht je nu denken: de noten lijken een beetje op elkaar. Dat klopt. Ze zijn afkomstig van dezelfde bomen familie.

Tot slot: volgens sommigen is het juist de pecannoot die zou moeten winnen, vanwege de lichtzoete smaak. Iets dat bij walnoten ontbreekt.

Via onze webshop bestel je gemakkelijk pecannoten. Wanneer je jouw bestelling van maandag tot en met donderdag voor 16.00 uur aan ons hebt doorgegeven, dan is de bestelling de eerstvolgende werkdag in jouw bezit. Wil je de bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg er dan voor dat je voor vrijdag 12.00 uur deze hebt doorgegeven.

Voedingscentrum

Wil je weten welke noten nog meer gezond zijn, dan verwijzen we je graag naar de website van het Voedingscentrum. Hier vind je ook enkele interessante recepten met noten.

Jouw recept

Wat is jouw favoriete recept met pecannoten? Waarom kies je juist voor deze notensoort? We horen het graag van je!

Direct bestellen