Wanneer je een zoekopdracht uitvoert via Google, dan merk je dat er genoeg antwoorden te vinden zijn op de vraag “Hoe gezond zijn noten nu eigenlijk?” Omdat het assortiment van Ilias Delicatessen bestaat uit een groot aantal soorten noten, vonden we het een goed idee om uit te leggen waarom noten nu precies gezond voor je zijn.

Noten zijn lekker. Daarover zijn de meeste mensen het wel eens. Het is een ander verhaal wanneer je de vraag stelt of noten ook gezond zijn. Daarom is het goed om een website onder de aandacht te brengen die iedereen eigenlijk wel eens zou moeten bezoeken. Dat is de website van het Voedingscentrum. Hierop is allerlei nuttige informatie te vinden over verschillende soorten voedingsproducten.

Voedingscentrum

 

Er is voor noten zelfs een speciale pagina beschikbaar op de website van het Voedingscentrum. Hierop lees je dat noten ijzer, vitamines E en B1 bevatten. In de noten zit veel onverzadigd vet. Tot zover is er allemaal niets aan de hand. Het lastige is dat niet iedere noot in een ongezouten variant verkocht wordt. Zeker in de supermarkt komt het vaak voor dat noten veel zout bevatten.

Te veel zout is nooit goed. Daarom staan in de Schijf van Vijf dan alleen ongezouten noten. Ze staan er volgens het Voedingscentrum in vanwege de positieve gezondheidseffecten.

Goede reden

In ons assortiment zijn niet alleen ongezouten notensoorten opgenomen. Ook gezouten noten behoren tot ons assortiment. Daar hebben we een goede reden voor.

Ilias Delicatessen is er voor iedereen. Dus ook voor iedereen die zoekt naar ongezouten noten. Soms willen onze klanten graag iets anders eten. Iets dat zij lekker vinden. Waarbij het even niet belangrijk is of het wel of niet goed is voor je. Natuurlijk, te veel is nooit goed. Vandaar dat onze gezouten noten weliswaar zout bevatten, maar nooit een overdaad aan zout. Zout zorgt ervoor dat bepaalde smaken beter naar voren komen. Wanneer je dus ervoor kiest om een gezouten variant van een notensoort te eten, let je erop dat je er niet teveel van eet. Doe je dit wel, dan doe je er verstandig aan dit te balanceren.
Wat velen beschouwen als het “lastige” aan voeding is het idee dat het voortdurend balanceren is. Eerst kijken of iets wel of niet gezond is. Maar is dat gezond ook lekker. Dat is natuurlijk subjectief.

Zijn onze gezouten noten dan ongezond? Nee. Ze bevatten zout, maar het zijn nog steeds noten. Daaraan zal niets veranderen. Net zo goed als dat de kwaliteit van onze noten niet zal veranderen. We doen er alles aan om je alleen de allerbeste noten te verkopen. Wil je advies? Een van onze verkoopmedewerkers op de locaties waar wij te vinden zijn helpt je graag verder.

Natuurlijk kun je alle vragen over noten ook via onze website stellen.
Kortom: hoe gezond zijn noten nu precies? Gezond, mits ze niet gezouten zijn. Zijn ze wel gezouten, dan is het niet de noot die minder gezond is, maar het zout.

Onze suggesties voor jou!

Reageren