Gedroogde abrikozen

Gedroogde abrikozen zijn lekker en gezond. Je bestelt ze gemakkelijk en snel via onze webshop of je koopt ze op een van de marktlocaties waar we te vinden zijn.

Gezond

Gedroogde abrikozen zijn niet alleen erg lekker. Ze zijn ook gezond! Zo weet je dat je een verstandige snack eet! Je leest er alles over in dit artikel. Het Voedingscentrum noemt abrikozen een van de gezonde tussendoortjes.

Abrikozen worden al eeuwenlang gegeten. Los of verwekt in een gerecht. De oude Grieken noemden de abrikozen de gouden eieren van de zon. De eerste vermeldingen van abrikozen dateren uit het oude China, lang voordat de vruchten in Griekenland bekend waren.

Wij hebben drie soorten gedroogde abrikozen:

  • Gedroogde gezwavelde abrikozen
  • Gedroogde ongezwavelde abrikozen
  • Zure abrikozen

Deze abrikozen zijn afkomstig van landen rondom de Middellandse Zee. Hier is het klimaat gunstig genoeg voor het telen van de struiken waaraan deze steenvruchten groeien.

Meer zuidvruchten

Abrikozen rekenen we tot de zuidvruchten. Dit zijn vruchten of vruchtsoorten die van nature niet voorkomen in het noorden van Europa. De vruchten worden geteeld in of rondom het Middellandse Zeegebied. De omstandigheden voor het telen van de bomen, struiken of planten is hier perfect. Het warme klimaat en de invloed van de zon zorgen voor een heerlijk assortiment aan zuidvruchten.

Het assortiment aan zuidvruchten van Ilias Delicatessen gaat verder dan alleen maar  abrikozen. We hebben een ruim assortiment aan zuidvruchten. Je bekijkt dit assortiment door te klikken op de onderstaande knop.

Heb je vragen?

Heb je vragen over dit product? Neem gerust contact met ons op voor het stellen van jouw vragen. We hebben het gemakkelijk gemaakt, want je kunt gebruik maken van het onderstaande formulier. Je ontvangt na het invullen snel een reactie op jouw vraag.

Naar boven
0