Gedroogde abrikozen: handig én gezond!

Wie denkt aan gezond eten, zal niet direct denken aan gedroogd fruit. Toch is gedroogd fruit niet alleen handig. Het is ook nog eens gezond. Tijd daarom om wat aandacht te geven aan de gedroogde abrikozen.

Soms is het niet handig om vers fruit mee te nemen. Wanneer je op reis bent is dit niet altijd even handig. De kans op ongelukjes met lekkende bakjes of fruit dat verdrukt wordt is aanwezig. Gedroogd fruit is dan de oplossing. Vaak neemt dit gedroogd fruit veel minder ruimte in. Ben je van plan om deze zomer te gaan backpacken, dan is gedroogd fruit een goede oplossing. Maar waarom zou je dan abrikozen verkiezen boven bijvoorbeeld appels?

Laten we eens beginnen met de voedingswaarde van gedroogde appels. De energie per 100 gram van een gedroogde appel is meer dan die van een gedroogde abrikoos. Toch is het verschil niet bijzonder groot. 100 gram van een gedroogde appel levert 1.234 kJ op, terwijl 100 gram van een gedroogde abrikoos 1.203 kJ oplevert. Voor de energie hoef je het niet echt te doen. Ook voor de koolhydraten niet (65 tegen 59). Waarin gedroogde abrikozen wel sterker in zijn: minder vetten, meer voedingsvezels en meer water. Ook het aantal eiwitten is hoger in 100 gram gedroogde abrikozen (5 gram om precies te zijn, tegenover 2 gram voor die in gedroogde appels).

Wanneer je de keuze hebt laten vallen op gedroogde abrikozen, dan is het de vraag waar je verstandig aan doet: gezwavelde of ongezwavelde abrikozen. De naam ongezwavelde abrikozen zou je ook gewoon kunnen vervangen door gedroogde abrikozen. Afgezien van het drogen is verder niets gedaan met de abrikoos.

Langer houdbaar

Toch is zwavelen van abrikozen wel handig. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat de vruchten langer houdbaar zijn. Daarnaast zorgt dit ervoor dat ze nog steeds lijken op de verse abrikozen. Hoewel er niets mis met de kleur is, zien de ongezwavelde abrikozen er voor sommigen iets minder natuurlijk uit. Dat is dus niet zo. Door de abrikozen niet te zwavelen zien deze er donker uit.

Van de twee soorten abrikozen is de ongezwavelde abrikoos de beste soort om te kiezen. Je moet alleen de vraag stellen of het belangrijk is om ze langer te bewaren of niet. Ben je van plan ze snel op te eten, dan is de keuze gemakkelijk. Je kiest dan voor ongezwavelde abrikozen.

Webshop

Soms wil je even niet denken aan wat goed of beter is. Dan wil je liever denken aan dat wat lekker is. Onze gedroogde gezwavelde abrikozen zijn heerlijk! Je bestelt ze gemakkelijk via onze webshop. Dat geldt natuurlijk ook voor ongezwavelde abrikozen en zelfs voor zure abrikozen.

Categorieën:

Gedroogde ongezwavelde abrikozen

ZV000158
Ongezwavelde en gedroogde abrikozen.
Vanaf 2,95
Categorieën:

Gezwavelde abrikozen

ZV00010
Heerlijk zoete, gezwavelde abrikozen!
Vanaf 2,50
Categorieën:

Zure abrikozen

ZV000157
Ben je op zoek naar een ander soort
Vanaf 3,49